چین با انجام اقداماتی از پیشگامی در جهان در زمینه ارائه راه حل های نوآورانه برای حفاظت از محیط زیست گرفته تا «پروژه منظره چین»، شناخته شده به عنوان پروژه شاخص سازمان ملل، باعث شناخت بین المللی تعداد بسیاری از ذخایر طبیعی شده و نقشی مهم در ترویج همفکری های مربوط به تنوع زیستی جهان ایفا کرده است. رویکرد حفاظت از تنوع زیستی با ویژگی های چینی در جریان برگزاری دومین مرحله از پانزدهمین کنفرانس طرف های متعاعد در کنوانسیون تنوع زیستی سازمان ملل (COP15) در مونترال کانادا، مورد تقدیر و تحسین جامعه جهانی قرار گرفت.
«فرد چارلز» کارشناس کانادایی مسئول حفاظت از تنوع زیستی و توسعه سبز و سازگار با محیط زیست در مصاحبه با «شین هوا» تاکید کرد: «هر کسی که چین را نمی شناسد، باید به این کشور سفر کند. تنها در این صورت است که آنها به این شناخت می رسند که چین چه میزان کار و کمک در مسیر حفاظت از طبیعت انجام داده است».
«جیمز هاردکسل» از مقامات ارشد اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت نیز در مصاحبه با «شین هوا» گفت که چین یکی از کشورهایی است که بیشترین کمک را به حفاظت از طبیعت در جهان عملی کرده است و تعهد پکن به حفاظت از طبیعت، تعهدی راسخ است و در این زمینه می توان گفت که چین برنده «جام جهانی» است.
هاردکسل همچنین گفت که چین در مسیر ساخت تعداد زیادی منطقه حفاظت شده طبیعی سرمایه گذاری کرده و تجربیات مرتبط این کشور بی نهایت غنی است. اگر جامعه جهانی بتواند از چین در این زمینه یاد بگیرد و در این تجارب چین سهیم شود، به نفع همه است.
«برونو اوبرله» مدیرکل اتحادیه بین الملی حفاظت از طبیعت در مصاحبه با «شین هوا» با اشاره به اینکه این اتحادیه لیست سبز خود را ارتقاء داده است، افزود در این بین 11 منطقه حفاظت شده طبیعی چین نیز انتخاب شده اند که این روند نشان دهنده اثربخشی و پیشگامی چین در زمینه حفاظت از طبیعت است.
خرد و تجربه چینی ها ارزش ترویج دارد.
«مارکو لامبرتینی» مدیرکل صندوق جهانی حیات وحش (WWF) به خبرنگاران تاکید کرد که چین در زمینه حفاظت از طبیعت و معکوس سازی روند نزولی تنوع زیستی، تلاش های بسیار زیادی کرده و به نتایج بزرگی نیز دست یافته است. این کشور در حفاظت از زیستگاه ها پیشرفت زیادی داشته به گونه ای که بسیاری از گونه ها را نجات داده است و راه حل هایی همچون خطوط قرمز مربوط به حفاظت از محیط زیست این کشور نقشی مهم در راستا ایفا کرده اند.
چین به عنوان یکی از کشورها با غنی ترین تنوع زیستی در جهان، اهمیت بسیار زیادی برای حفاظت از تنوع زیستی قائل است و به شیوه ای خلاقانه به اجرای سیستم خطوط قرمز حفاظت های زیست محیطی پرداخته و بیش از 30 درصد از مساحت زمین های خود را به عنوان خط قرمز حفاظت از محیط زیست تعریف کرده است. در رویداد 2019 راه حل های طبیعت محور سازمان ملل، خط قرمزهای حفاظت های اکولوژیکی چین به عنوان یکی از 15 مورد عالی در جهان انتخاب شد.
«دیمیتری دی بوئر» مدیر آسیایی انجمن محیط زیست اروپا نیز خاطر نشان کرد: «من هیچ کشور دیگری نمی شناسم که واقعا ارزیابی های عملی از کل مساحت های زمینی و دریایی اش انجام داده باشد. چین این کار را به روشی بی نهایت موفقیت آمیز انجام داده است. حقیقت این ست که تمامی کشورهای دنیا باید همین کار را انجام دهند. علاوه براین، خط قرمزهای مربوط به حفاظت از اکولوژی با الزامات مربوط به چارچوب تنوع زیستی جهان همخوانی دارد و تکنولوژی مدیریتی و نظارتی آن در جهان پیشروست».