اولین فروشگاه قانونی ماری جوانا در پایان سال 2022 در نیویورک افتتاح شد. این فروشگاه به قدری محبوب بود که همه کالاهای آن ظرف سه ساعت پس از افتتاحیه به فروش رفت.
لازم به ذکر است در بیش از 20 ایالت آمریکا استفاده از ماری جوانا به منظور سرگرمی قانونی است اما باید گفت افتتاح فروشگاه فوق یک گام بزرگ در فرایند قانونی سازی ماری جوانا در کل ایالات متحده به شمار میآید.
از این رو، بدیهی است سیاستمداران آمریکا اعتیاد مردم خود به ماری جوانا را چندان نگران کننده نمیدانند اما تعجب آور این است که آنها از «اعتیاد» مردم خود به یک اپلیکیشن موبایل میترسند.
«مایک گالاگر»، نماینده جمهوریخواه ایالتویسکانسین در مجلس نماینگان آمریکا در اولین روز سال 2023 هشدار داد تیک تاک بسیار تخریب کننده است چون جوانان آمریکا را به آن معتاد میکند!
به عبارت دیگر، به اعتقاد گالاگر، اعتیاد جوانان آمریکا به فیلمهای هالیوود، یوتیوب یا توئیتر مسالهای نیست، اما موقعی که آنها با روش یکسان، به تیک تاک وابسته میشوند، موضوع جدی میشود.
او همچنین تیک تاک را که حداقل 100 میلیون کاربر در ایالات متحده دارد، «فنتانیل دیجیتال»توصیف کرد.
فنتانیل همان مادهای است که در ماری جوانا وجود دارد و فقط در سال 2020، 42 هزار و 700 مصرف کننده ماری جوانا را کشته است.
برای همه روشن است که دلیل برخورد دوگانه سیاستمداران آمریکایی چیست. چون تیک تاک یک اپلیکیشن چینی است پس اعتیاد به آن خطرناک است! اما شاید ندانند که تیک تاک تحت مدیریت محلی در آمریکا راه اندازی شده است، به عبارت دیگر، این سیاستمداران به دنبال محدود کردن اثرات سرگرمی هستند که مردم خودشان خلق میکنند.
البته با توجه به آنکه آمریکا عادت دارد در همه مسائل انگشت انتقاد را به سوی چین بگیرد، نباید درباره سرنوشت تیک تاک در آمریکا تعجب زیادی کرد. اما باید چنین سئوالی را نیز مطرح کرد که مایک گالاگر در هنگام ترویج «تیک تاک هراسی»، آیا به این نکته فکر کرده بود که از میان تیک تاک و ماری جوانا، کدام یک اعتیادآورتر است؟