دولت چین در اقدامی مسئولانه کرونا را پس از آنکه مشخص شد میتواند بین انسانها سرایت کند، به عنوان یک بیماری عفونی رده B مانند ایدز (اچآیوی)، هپاتیت ویروسی و آنفولانزای پرندگان H7N9 در ژانویه 2020 طبقه بندی کرد. همچنین مسئولانه این بود که دولت این بیماری را تحت پروتکل های بیماری رده A، مانند طاعون و وبا، مدیریت کند، زیرا هنوز چیزهای زیادی برای یادگیری در مورد این ویروس وجود داشت و بیماری زایی آن قوی بود و همچنین میزان مرگ و میر افراد مبتلا نیز بالا بود.
پروتکلهای رده A به دولتهای محلی این اختیار را میداد که افراد مبتلا و کسانی که با آنها در تماس بوده اند را در قرنطینه و مناطقی را که در آن شمار زیادی از مبتلایان وجود دارند، قرنطینه کنند. این نکته را نمی توان نادیده گرفت که اقدامات کنترلی و پیشگیری دقیق مانند بررسی نتایج آزمایش اسید نوکلئیک برای افرادی که وارد اماکن عمومی می شوند و مدیریت بسته محله ها به طور موثر از ابتلای اکثر ساکنان جلوگیری کرده و در نتیجه میزان مرگ و میر این بیماری را به میزان قابل توجهی کاهش داده است.
با این حال، تداوم چنین تدابیر مدیریتی با توجه به هزینه هایی که بر اقتصاد و فعالیتهای اجتماعی تحمیل می شوند، غیرممکن است و در حالی که گونه امیکرون این ویروس دارای قابلیت انتقال قوی اما بیماریزایی ضعیف و میزان مرگ و میر بسیار کمتر است، دلیلی برای ادامه این اقدامات وجود ندارد.
اما آنچه باید به مقامات محلی یادآوری شود این واقعیت است که این تغییر سیاست به معنای کاهش مسئولیت آنها برای مدیریت این بیماری همه گیر نیست، بلکه به معنای تغییر تمرکز است.
آنها حتی باید در زمینه حصول اطمینان از ارائه کافی خدمات درمانی و محصولات پزشکی و مراقبت کافی از گروه های آسیب پذیر مانند سالمندان، عملکرد بهتری را داشته باشند. ادارات مربوطه هنوز باید جهش ویروس را رصد کنند و مردم را در مورد تحولات این بیماری همه گیر آگاه کنند.
تغییر سیاست بدین معناست که پس از انتظار طولانی، به عادی سازی مبادلات خارجی مردم و عوامل تولید چراغ سبز نشان داده شده است. این امر به کسب و کارهای خارجی فرصت دسترسی به یکی از بزرگترین بازارهای مصرفی که به مدت سه سال عملاً بکر باقی مانده است، می دهد و به بنگاههای صادراتی داخلی در چین، فرصت دسترسی گستردهتری را به بازارهای خارجی اعطا می کند. گردشگری، آموزش و تبادلات فرهنگی نیز مورد توجه قرار گرفته و بخش های مرتبط احیا خواهند شد.
چین شرایط مناسبی را برای کاهش سطح مدیریت کرونا و پایان دادن به اقداماتی مانند قرنطینههای گسترده و محدودیتهای ترددی فراهم کرده است. این ویروس ریشه کن نشده است اما مهار آن با پشتیبانی سیستم پزشکی انجام می شود. زمان حرکت رو به جلو فرا رسیده است.