چین برای به حداقل رساندن تأثیر کووید-19 بر معیشت مردم، در حال بهینهسازی و اصلاح واکنش به همهگیری از طریق بهینه سازی سیاستهای مربوط به آزمایش اسید نوکلئیک، خرید دارو و مسافرت است.
مناطق تیان هه، پانیو و لیوان در شهر گوانگ جوئو مرکز استان جنوبی گوانگدونگ چین، از تاریخ 30 نوامبر تمام اقدامات کنترلی موقت را لغو کردند. به جز مناطقی که به عنوان پرخطر تعیین شده اند، اکنون همه مناطق به عنوان کم خطر طبقه بندی می شوند یا تحت اقدامات کنترلی منظم قرار میگیرند.
ساکنانی که بیش از دو روز از آخرین آزمایش اسید نوکلئیک آنها سپری شده باشد، اجازه سوار شدن به اتوبوس یا متروی پکن را خواهند داشت.
سیاستهای مشابهی در مورد استفاده از خدمات حمل و نقل عمومی در استانها و شهرداریهای دیگر مانند استان جهجیانگ در شرق چین و شانگهای و تیان جین در شمال چین نیز اعلام شده است.
در روز یکشنبه، شهرهای هانگجوئو، ون جوئو، تای جوئو و نینگ بو در استان جهجیانگ آزمایشهای اسید نوکلئیک منظم را لغو کردند و ساکنان میتوانند این آزمایش را به میل خود انجام دهند.
«کد سلامت» برای کسانی که داروهای ضد تب، ضد سرفه و درمان خشکی و درد حلق میخرند (داروهایی که ممکن است برای درمان علائم کووید-19 استفاده شود)، در وضعیت عادی باقی خواهد ماند و آزمایشهای اسید نوکلئیک دیگر مورد نیاز نخواهد بود.
از روز دوشنبه، استان شان دونگ در شرق چین نیز الزام «بازرسی در حین ورود» برای آزمایش اسید نوکلئیک اجباری را در ایستگاه های ترافیکی، بنادر و باجه های عوارض بزرگراه لغو کرد.
مناطق تیانهه، پانیو و لیوان در گوانگ جوئو مرکز استان جنوبی گوانگ دونگ چین از بازگشایی رستورانها، سینماها و سایر مکانهای بسته و نیمه تعطیل از چهارشنبه خبر دادهاند. به گزارش شین هوا، بسیاری از شرکت های پذیرایی نیز خدمات غذاخوری را از سر گرفتند و برخی از مراکز تناسب اندام و شنا نیز بازگشایی شده اند.
شهر جنگجوئو در استان ههنان واقع در مرکز چین روز یکشنبه اعلام کرد که مکانهای سرپوشیده مانند KTV، اتاقهای بازی، سالنهای زیبایی و کافینتها میتوانند با اجرای اقدامات پیشگیرانه و کنترل همهگیری، مانند اسکن کدها، تست دما، پوشیدن ماسک و بررسی وضعیت تست اسید نوکلئیک منفی در عرض 48 ساعت، بازگشایی شوند.
سون چون لان، معاون نخست وزیر چین، روز چهارشنبه بر اهمیت بهینه سازی مداوم واکنش کشور به کووید-19 تأکید کرد.
سون بر تلاشها برای بهینهسازی بیشتر در واکنش به کووید-19، بهبود تشخیص، آزمایش، درمان و اقدامات قرنطینه، تقویت ایمنسازی کل جمعیت، بهویژه در افراد مسن، و افزایش آمادهسازی داروها و سایر منابع پزشکی تاکید کرد.
چین روز سه شنبه طرحی را برای افزایش واکسیناسیون کووید-19 در میان افراد مسن، با هدف تسریع نرخ واکسیناسیون افراد بالای 80 سال و ادامه تلاش برای تلقیح افراد بین 60 تا 79 سال صادر کرد.
دولتهای محلی در بخشنامه های خود گفته اند که مطابق با سیاست های کشور به بهینه سازی و تنظیم اقدامات پیشگیرانه و کنترلی ادامه خواهند داد.