به اعتقاد آنها، این اقدامات به چین کمک خواهد کرد تا وارد توافقهای مهم بینالمللی شود و احیای اقتصاد داخلی آن را به پیش برد.
نتایج «کنفرانس مرکزی کار اقتصادی» که در نیمه دسامبر برگزار شد، تاکید میکند چین تلاشهای بیشتری برای جذب و استفاده از سرمایههای خارجی انجام خواهد داد، دسترسی به بازار را توسعه میبخشد، سیاست گشایش صنایع خدماتی مدرن را ارتقاء میدهد و سیاستهایی را اجرا میکند تا با شرکتهای با سرمایه خارجی به مانند شرکتهای چینی برخورد شود.
کنفرانس مرکزی کار اقتصادی که نقشه راه اقتصادی سال آینده چین را مشخص میکند، همچنین تاکید کرد: چین فعالانه به دنبال پیوستن به توافقهای اقتصادی و تجاری با سطح بالا مانند «توافق پیشرو جامع مشارکت ترنس-پسفیک» و «توافق شراکت اقتصاد دیجیتال» خواهد بود.
«شو جوئتینگ» سخنگوی وزارت بازرگانی چین روز پنجشنبه اعلام کرد: چین با مذاکره توافقهای تجارت آزاد بیشتری با شرکای تجاری خود به منظور توسعه یک شبکه جهانی مناطق تجارت آزاد با استاندارد بالا، امضاء خواهد کرد.
وی در یک کنفرانس خبری افزود: چین درهای خود را در حوزههای تجارت کالا و خدمات و بازار سرمایهگذاری بیشتر خواهد گشود. همچنین در مذاکرات موضوعات نوظهور شامل اقتصاد دیجیتال و حفاظت محیط زیست مشارکت خواهد کرد.
خانم شو گفت این تدابیر با هدف کمک به ایجاد الگوی توسعه چرخه دوگانه (سیاست کلانی که توسط رهبری مرکزی چین در سال 2020 مطرح شد)، صورت میگیرد به گونهای که بازار داخلی را به عنوان تکیه گاه اصلی لحاظ میکند و در عین حال این امکان را فراهم میآورد که بازارهای داخلی و خارجی به تقویت یکدیگر بپردازند و در نهایت توسعه با کیفیت بالا ارتقاء یابد.
«چن جیانچی» استاد «دانشکده حزب کمیته مرکزی حزب کمونیست چین» (آکادمی حکمرانی چین) گفت برای چین بسیار مهم است که همکاری تجاری و اقتصادی موجود را با ثبات سازد و در عین حال به دنبال توسعه و تعمیق آن باشد.
وی در مصاحبه با نشریه «چاینا دیلی» گفت: پیشبرد سیاست گشایش سطح بالا نه تنها شامل بهبود ساخت و توسعه دامنه همکاری تجاری و اقتصادی خارجی است بلکه به دربرگیرنده هدف کشور برای دستیابی به خودکفایی سطح بالا در حوزههای کلیدی است.
چین 19 توافق تجارت آزاد با 26 کشور و منطقه از قارههای آسیا، اقیانوسیه، آمریکای لاتین، اروپا و آفریقا به امضاء رسانده است. همچنین چین سال آینده رسما تقاضای پیوستن به «توافق پیشرو جامع مشارکت ترنس-پسفیک» و «توافق شراکت اقتصاد دیجیتال» را ارائه خواهد کرد.
به اعتقاد کارشناسان، انتظار میرود چین اصلاحات داخلی را به منظور پیوستن به «توافق پیشرو جامع مشارکت ترنس-پسفیک» و دیگر توافقهای تجارت آزاد سطح بالا را تعمیق بخشد که احیای اقتصاد داخلی را به پیش سوق خواهد داد.
«ویه جیانچوئو» معاون پیشین وزیر بازرگانی و معاون «مرکز بینالمللی تبادلات اقتصادی چین»، گفت: کنفرانس مرکزی کار اقتصادی چین یک سیگنال روشن ارسال کرد مبنی بر اینکه چین سیاست گشایش نهادی خود را به منظور برخورد یکسان با تمام انواع شرکتها به پیش خواهد برد و اجرای تعامل ملی با شرکتهای خارجی را تضمین میکند.
وی افزود: شرکتهای خارجی از فرصتها و حقوق مساوی بهرهمند خواهند شد، همان چیزی که برای شرکتهای خارجی اهمیت دارد، و این به آزادسازی ظرفیت آنها برای کمک به توسعه با کیفیت بالای چین یاری خواهد کرد.
«لو جنگوی» اقتصاد ارشد «بانک صنعتی» در یادداشتی پژوهشی تاکید کرد کنفرانس مرکزی کار اقتصادی نشان داد چین اصلاحات داخلی را از طریق اجرای بیشتر سیاست گشایش به پیش خواهد برد.
بر اساس این گزارش، بهینهسازی سیاستهای صنعتی چین به بهبود محیط رقابتی آن کمک میکند.
لو تاکید کرد چین احتمالا مرور رقابت منصفانه سیاستهای صنعتی جدید خود را تقویت بخشد تا از ایجاد موانع بازار منطقهای جلوگیری شود.