چین به عنوان کشوری در حال توسعه با جمعیت 1.4 میلیارد نفری نهایت تلاش خود برای ارائه کمک به جامعه بینالملل آن هم هنگامی که زیر فشار شدید پیشگیری و کنترل اپیدمی قرار داشت، انجام داده است.
آماری که اخیرا توسط ستاد مشترک پیشگیری و کنترل شورای دولتی منتشر شده، مدرکی روشن درباره همکاری فعالانه بینالمللی چین در مبارزه علیه اپیدمی کرونا محسوب میشود.
در زیر به طور خلاصه نگاهی به کمکهای چین به جهان در حوزه اپیدمی میاندازیم:
ـــــ ارائه صدها میلیارد اقلام ضداپیدمی به 153 کشور و 15 سازمان بینالمللی.
ـــــ برگزاری مشترک بیش از 300 رویداد تعاملی فنی در حوزه پیشگیری، کنترل و درمان پزشکی با بیش از 180 کشور و منطقه و بیش از 10 سازمان بینالمللی.
ـــــ اعزام تیمهای کارشناسی به کشورهای مختلف برای اشتراک گذاری تجربیات مقابله با کرونا بدون هیچ ملاحظهای.
واکسنها سلاحی قدرتمند علیه اپیدمی کرونا هستند. در همین راستا، چین اولین کشوری بود که قول داد واکسن کرونا را به یک محصول عمومی جهانی تبدیل کند، اولین کشوری بود که از لغو حق مالکیت معنوی تحقیق و توسعه واکسن کرونا حمایت کرد و همچنین اولین کشوری بود که همکاری تولید واکسن با کشورهای در حال توسعه انجام داد تا «شکاف ایمنی» کاهش یابد.
چین همچنین به وعده خود عمل کرده و به بیش از 120 کشور و سازمان بینالمللی 2.2 میلیارد دُز واکسن ارائه داده که همین باعث شده انگیزهای قوی در حوزه مبارزه با اپیدمی در کشورهای در حال توسعه ایجاد شود.
علاوه بر این، طب سنتی چین نیز برای مبارزه با اپیدمی به میدان آمده و از مرزهای این کشور خارج شده است. دادههای ستاد مشترک پیشگیری و کنترل شورای دولتی چین نشان میدهد این کشور بیش از 100 رویداد تعامل ویدئویی و پخش زنده با حضور کارشناسان ضد اپیدمی برگزار کرده و برنامههای تشخیص و درمان طب سنتی چین را به بیش از 150 کشور و منطقه جهان معرفی کرده و محصولات طب سنتی چین را در اختیار برخی کشورها و مناطق نیازمند، قرار داده است.
چین طی سه سال گذشته به طور موفقیت آمیزی از شیوع گسترده سویه اصلی و سویه دلتای کرونا جلوگیری کرده، شدت بیماری و شمار فوتیها را کاهش داده و همچنین فرصت ارزشمند توسعه و کاربرد واکسنها و داروها و آماده سازی منابع پزشکی را به دست آورده است.
تجربه ضداپیدمی چین در سطح بالایی از جانب بسیاری از طرفها مورد تمجید و ستایش قرار گرفته است.
«بروس ایلوارد» مشاور ارشد مدیرکل سازمان بهداشت جهانی گفت واکسنهای چین نقشی مهم در بهبود ایمنی و نجات جان انسانها در سطح جهان ایفاء کرده است.
مجله «اکونومیست» چاپ انگلیس نیز نوشت رویکرد پیشگیری از اپیدمی چین سه تجربه بزرگ در اختیار جهان قرار داده است: ارتباط با مردم، یافتن راههایی برای مقابله با شیوع ویروس و اتخاذ تمهیدات کافی برای نظام پزشکی.
تجربه و دستاوردهای چین در این زمینه به شکلی کارآمد در بسیاری از کشورهای آسیبدیده از اپیدمی در حال استفاده است.
فقط با همکاری با یکدیگر میتوان به دشوارها فائق آمد و از شرایط سخت عبور کرد. چین مشتاق ادامه همکاری با جامعه بینالمللی به منظور مقابله مشترک با چالش اپیدمی و محافظت بهتر از سلامت مردم تمام کشورهای دنیاست.