چین در اواخر سال 2022، شروع به تسهیل سیاست سختگیرانه و پویای «کووید صفر» کرد و در اطلاعیه مربوط به «اقدامات موقت برای مبادلات بین المللی چینی ها و خارجی ها»، که در 27 دسامبر 2022 صادر شد، اعلام کرد که قرنطینه اجباری مسافرانی که وارد این کشور می شوند دیگر اجرا نمیشود، و محدودیتهای تعداد پروازهای خارجی نیز لغو و همچنین ورود و خروج مسافران در بنادر زمینی و آبی چین به تدریج از سر گرفته می شود.
این اقدامات تعدیلی از 8 ژانویه 2023 اجرا شده اند. تغییر سیاست دولت چین از یک سیاست مبتنی بر « به صفررسانی پویا» به یک استراتژی بهینه و کاهش تعطیلی ها، تسهیل مقررات مربوط به الزام به تست و قرنطینه در سراسر کشور، امید به بازگشت اقتصاد چین را افزایش داده است.
همانطور که در کنفرانس سالانه مرکزی کار اقتصادی چین اخیر نیز اشاره شد، دولت تدابیر جدیدی را برای تثبیت و سپس احیای اقتصاد داخلی از طریق افزایش اعتماد بین بازارها و کارآفرینان اتخاذ خواهد کرد. دولت چین که در سه سال گذشته مشغول مبارزه با همهگیری کووید-19 بوده است، در سال 2023 مجدد بر کمک به رشد اقتصادی تمرکز خواهد کرد.
رشد اقتصادی چین علیرغم مواجهه با چالش هایی که در زمینه انتقال به استراتژی بهینه شده کووید-19 وجود دارند، در مسیر خود قرار خواهد گرفت. اقتصاد چین به طور قابل توجهی رشد خواهد کرد و رشد آن در سال 2023 به حدود 5.5 درصد خواهد رسید. با وجود افزایش موارد اخیر ابتلا به کرونا در این کشور، انتظار می رود چین در نیمه دوم سال جاری به حالت عادی بازگردد.
با گشایش مجدد اقتصاد چین در پی تعدیل سیاست های مهار کرونا، کشورهای جهان از جمله آسه آن (اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا) انتظار دارند که دسترسی بیشتری به بازارهای چین داشته، و همچنین مبادلات تجاری و فضای سرمایه گذاری آنها در چین افزایش یابد. به عنوان مثال، چین از سال 2009 به بزرگترین شریک تجاری کشورهای آسه آن و یک سرمایه گذار خارجی مهم تبدیل شده است.
چین دومین اقتصاد بزرگ جهان است. این کشور نیروی محرکه رشد اقتصاد جهانی در دو دهه گذشته بوده است. سهم چین از اقتصاد جهانی از کمتر از 4 درصد در سال 2000 به بیش از 18 درصد در سال 2021 رسید. در همین مدت، کل تولید اقتصادی این کشور 14 برابر افزایش یافت. چین همچنین به یکی از بزرگترین کشورهای تجارت کالا در جهان تبدیل شده است که حدود 11 درصد از کل تجارت جهانی را به خود اختصاص داده است.
بازگشایی چین همچنین انگیزه ای برای احیای صنعت گردشگری بین المللی ایجاد می کند. چین کمی قبلتر از کرونا، بزرگترین منبع گردشگران خارجی در جهان بود. در سال 2018، نزدیک به 150 گردشگر چینی به کشورهای دیگر سفر کردند. بر اساس گزارش سازمان گردشگری بین المللی سازمان ملل، در سال 2019، گردشگران چینی حدود 255 میلیارد دلار در کشورهای خارجی هزینه کردند.
اداره ملی مهاجرت چین اخیراً از سرگیری تدریجی پردازش امور مربوط به گذرنامه برای گردشگران و شهروندانی که مایل به دیدار اقوام و دوستان خود در خارج از این کشور هستند، خبر داد. سفرهای خارجی شهروندان چینی از سر گرفته شده است. اگرچه تعداد کمی از کشورها از اعمال برخی شرایط در زمینه تست و قرنطینه برای شهروندان چینی خبر داده اند، اما اکثر کشورها با شروع کمپین هایی برای جذب بازدیدکنندگان از چین، آمادگی خود را برای استقبال از بازگشت مسافران چینی نشان داده اند.
با وجود افزایش اخیر ابتلا به کرونا در چین، اولین گروه از افرادی که پس از ابتلا به کووید بهبود یافته اند، سفرهای داخلی و خارجی خود را عملا شروع کرده اند.
پس از تقریباً سه سال محدودیت سفر، بسیاری از شهروندان چینی مشتاقانه منتظر پرواز و سفر مجدد هستند تا فرهنگ ها و غذاهای مختلف خارجی را تجربه کنند، به ویژه در مقاصد گردشگری محبوب در جنوب شرقی آسیا، مانند بانکوک، چیانگ مای، بالی و سنگاپور که دسترسی به آنها از چین به راحتی امکان پذیر است.
کشورهای جنوب شرقی آسیا به واسطه منابع طبیعی غنی، فرهنگهای رنگارنگ، مناظر منحصر به فرد، مقاصد محبوب گردشگران چینی هستند. در سال 2018، بیش از 30 میلیون گردشگر چینی از کشورهای عضو آسه آن بازدید کردند. چین به عنوان بزرگترین منبع گردشگران خارجی برای کشورهای آسه آن، نقش مهمی در رشد گردشگری در این کشورها ایفا می کند.