مردی از تبار انسانیت اگر چه زبان و کلام گویایی نداشت اما با چشمانی منتظر به جمعی که در حال عبور از کنار تختش بودند در حال عبادت و نماز آرزوهای بازدید کنندگان را دعا کرد.
به گزارش راوی خبر، مدیرعامل موسسه خیریه امام جواد علیه السلام گزارشی از تاسیس و فعالیت های خیرخواهانه مجموعه ارائه و گفت: مجموعه خیریه امام (ع) از سال 73 برای نخستین بار در کشور بعد از انقلاب اسلامی احداث و در سال 1393 توسط سازمان مردم نهاد موسسه خیریه تات بازسازی،تجهیز شد و در سال 1395 جهت بهره برداری مجدد در اختیار معلولین نیاز مند با هدف حمایت از معلولین و خانواده های آنان به ویژه ارائه خدمات به کودکان فقیر و نیازمند معلول قرار گرفت. سعی برآن است که این موسسه به صورت مامنی برای خانواده های نیازمند درآید که فرزندان معلول خودر ا در این موسسه بستری کنند.
بافقی یزدی خاطر نشان کرد: اکثر این مدجویان از خانواده های بی بضاعت ،یتیم ، بدون سرپرست و نیازمند که توانایی حرکتی ندارندو رنج مضاعفی را متحمل می شوند.تشکیل شده است.
وی اضافه کرد: خانواده های این قشر از جامعه در اکثر اوقات قادر به تامین هزینه های معاش و پرستاری و توانبخشی مددجویان بستری شده در منزل را ندارند و علاوه بر مشکلات مالی از لحاظ روانی نیز دچار معظلاتی همچون افت تحصیلی دیگر فرزندان خانواده ،اختلاف خانوادگی می شوند.
در این مرکز ارائه خدمات درمانی به معلولین ذهنی ،جسمی و ارائه خدمات بازتوانی و توانبخشی در اختیار نهادن لوازم توانبخشی به معلولین ،ارائه خدمات به کودکان نیازمند معلول است.همچنین معلولین بستری به علت شدت ناتولنی و عدم کنرل اسفنکتری قادربه انجام امور روزمره نظیر نظافت و تغذیه مستقل نیستند و این موارد توسط پرسنل انجام میشود غذا در دهان آنان گذاشته میشود و جهت استفاده از نور طبیعی و آفتاب و هوای تازه مدیاران با مشکلات فراوان مددجویان را به داخل محوطه بیرونی منتقل می کنند.
بافقی یزدی در ادامه خاطر نشان کرد: این مجموعه درچند بخش و طبقات به صورت مجزا کودکان، سالمندان اعم زن و مرد در طبقات جداگانه بستری هستند که ساختار و بنای مجموعه توسط خیرین توسعه پیدا کرده است.
وی ضمن انتقاد به کمک های دولتی و بهزیستی گفت: بهزیستی برای هر فرد بستری مبلغ 4میلیون تومان کمک مالی می کند در حالی که برای این افراد بستری که آورده مالی ندارند و قادرنیستنددر فعالیت های اقتصادی مشارکت داشته باشند در هر ماه هزینه های پوشک و دارو،غذا و اقلام مصرفی با توجه به افزایش روزمره بالغ بر 18 میلیون تومان برای هر فرد است.
مدیر عامل موسسه خیریه امام جوادعلیه السلام با اشاره به این که این معلولان اغلب زندگی نباتی را تجربه می کنند اضافه کرد: در صورتیکه به صورت کنترل شده ،غربال گری و همچنین کنترل مادران در هنگام بارداری به درستی انجام شود تا 80 درصد تولد فرزندان معلول کاهش پیدا می کند و امیدوایم در این خصوص دستگاه های مرتبط تمهیدات لازم را اتخاذ کنند.
کمبود دارو اعصاب و روان
امید رجایی مسوول فنی و کارشناس ارشد مددکاری موسسه خیریه امام جواد(ع) گفت: در حال حاضر بیش از 200 نفر معلول و سامند رد این مجموعه تحت پوشش قرار گرفته اند که در بسیاری از موراد افرادی هستن که بی سرپرست و توسط سازمان بهزیستی معرفی می شوند
وی خاطر نشان کرد: از این تعداد 150 نفر از جامعه معلولان جسمی و ذهنی هستند و 50 نفر سالمند می باشند که به صورت جداگانه نگه درای می شوند.
وی به مشکلات تامین داروی اعصاب و روان اشاره و تاکید کرد: بساری از این داروها کمیاب و گران است که برای تهیه با مشکلات خاصی روبرو هستتیم ماهانه بیش از 63 میلیون تومان هزینه این داروها است که اگر حمایت های بخش های خصوصی و خیرین نباشد ما با مشکلات فراوانی از نظر تهیه دارو روبر هستیم
همچنین تغذیه و تامین نیاز غذایی این افراد مشکلاتی را ایجاد کرده است چون غذای این افراد باید به صورت ویژه و کنترل شده تهیه شود.
کاردلی و عاشقانه
فریبا بهشتی کارشناس و مددجوی این مرکز که بیش از 16 سال در کنار معلولان جامعه فعالیت کرده می گوید: قبل از حضور در مجموعه معلولین امام جواد(ع) در موسسه بهشتی و ضامن آهو بودم و معتقدم همه مددیاران این مجموعه ها دلی و با عشق کار می کنند اگرچه برخی از این افراد از حقوق مکفی برخوردار نیستند.
وی به خدمات ارائه شده در موسسه اشاره و گفت: خدمات کاردرمانی ،فیزیوتراپی،گفتاردرمانی و تربیت بدنی معلولین بستری برای افرادی که دچارآتروفی شدید عضلات هستند که سبب میشود معلولین از انجام کوچکترین حرکات جسمی محروم باشند.
خدمات روانشناسی اکثر این مدجویان ایزوله بوده و قدرت درک و فهم ندارند و بهره هوشی آنان در حدی است که جزو افراد آموزش پذیر نیستند.روانشناس مجموعه تلاش می کند با آموزش دادن مهارت های اجتماعی به آنان با برنامه های فرهنگی تفریحی نوع رفتار و کارهای آنان را تحت کنترل قرار دهند.
خدمات مددکاری از دیگر برنامه های موسسه است بسیاری از خانواده ها ی معلولین از افراد آسیب پذیر جامعه هستند ممدکار سعی دارد از این گونه معضلات پیش گیری کندو تاد حد امکان یک ارتباط عاطفی بین خانواده و مددجوی بستری شده ایجاد کند.
کادر پزشکی و پرستاری بسیاری از مددجویان بستری به علت شدت معلولیت نیاز مبرمی به مراقبت های شبانه دارندلذا پرستراان و پزشکان با کنترل علائم حیاتی دائما وضعیت جسمس و روحی انان را کنترل می کنند. البته پزشکان مجموعه به صورت دائمی رد مرکزنیستند و به فراخور نیاز حاضر میشوند و اگر مشکلی برای مددجو ایجاد شود توسط آمبولانس به مراکز درمانی ارجاع میشوند.
وی اضافه کرد: در خیابان امام رضا(ع) یک شاندیز بیش از 11مجموعه خیریه فعال هستندو همگی چشم به توجه دارند ما اینجا براها با برگزاری جشن ها و مراسم ها از مدوعوین دعوت کردیم تا از نزدیک شاهد فعالتیها همکران ما و مددیاران باشند تمایل نداریم رنجیده خاطرشان کنیم بلکه می خواهیم بگوییم اینجا انسان هایی چشم بهدر دارند.
در ادامه مسیر بازدید به طبقاتی رفتیم که تعداد زیادی از سالمندان بستری بودند نگاهشان به در بود و افراد رنگارنگی که از کنار در ورودی آسایشگاه در حال عبور بودند لحظه ای همگی درنگ کردند.مرد مسنی که در حال عبادت و نماز خواندن بود نگاهی ویژه به بازدید کنندگان انداخت و سپس بازیان بی زبانی گفت: آرزوهایتان رادعا می کنم نیازی خاص ندارم فقط کمی توجه وبه سلامت
مجید خروشی